Erzincan’da artık soğuk kış mevsiminde de sebze üretimine devam ediliyor.
Erzincan ağır kış şartlarına rağmen seralarda sebze üretimine devam ediyor. Hava
sıcaklıklarının eksi 15 derecelere kadar düştüğü Erzincan’da jeotermal ısıtmalı seralarda üretim
aralıksız devam ediyor. Erzincan’da Ekşisu bölgesinde geçtiğimiz yıl kurulan özel sektöre ait
jeotermal seralarda domates hasadı başladı. Jeotermal seralarda üretilen domatesler hem yurt
içine hem de yurt dışına satılıyor.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, Ekşisu ve Akyazı bölgelerinde
domates ve marul üretiminin yapıldığı seralarda incelemelerde bulundu. Firma yetkililerden
üretimler hakkında bilgi alan İl Müdürü Koçaker, Ocak-Şubat aylarında bölgede sebze üretimi
yapılıyor olmasının önemine değindi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, serada yaptığı açıklamada; “Erzincan
ülkemizin en soğuk iklim kuşağında yer alıyor ancak görüyoruz ki sahip olduğu avantajı da iyi
değerlendiriyor. Ocak-Şubat aylarında özellikle geceleri hava sıcaklıkları eksi 15 derecelere
kadar düşüyor. Ancak Erzincan Ekşisu bölgesinde bulunan jeotermal enerji kaynaklarını en iyi
şeklide değerlendirerek kış aylarında sebze üretimi yapıyor. Üretilen domateslerin hem yurt için
satılması hem de yurt dışına ihraç edilmesi son derece önemlidir. Bu durum gösteriyor ki
Erzincan’da önemli bir seracılık potansiyeli var. Biz üreticilerimizle işbirliği içerisinde bu
potansiyeli daha da geliştirerek bölgeyi seracılık üssü haline getirme noktasında bıkmadan
usanmadan çalışmaya devam edeceğiz. Yine Akyazı Mahallemizde genç bir ziraat mühendisi
arkadaşımız marul üretimi yapıyor. Biz bu üretimlerle ve başarılı çiftçilerimizle gurur
duyuyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu üretim potansiyelini daha da artırarak hem
Erzincan’a hem de ülkemize katma değer sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Erzincan’da kış mevsiminde domates ve marul üretiliyor
