1. Haberler
  2. Erzincan
  3. Zahmetli bir yolculuğun ardından sofraları süslüyor

Zahmetli bir yolculuğun ardından sofraları süslüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzincan’ın  kırsal kesimindeki köylerde çiftçilerin yıl boyu özenle hazırladıkları tarlalarda yetiştirilen fasulyeler, çapalama, sulama ve bakımlarının ardından hasat ediliyor. Erzincan’da ön plana çıkan dermason ve şeker kuru fasulyesi olarak iki farklı türde yetiştirilen kuru fasulyelere ilgi, bölgelere göre farklılık gösteriyor. Dermason kuru fasulyesi 120 liradan satılırken, şeker kuru fasulyesi 150 ile 250 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Buğday Meydanı’nda fasulye satan Şevki Kılıç, “ Erzincan’da özellikle dermason fasulyesi büyük ilgi görüyor. Kaynayınca yumuşak olması ayrı bir lezzet katıyor. Şeker fasulyesi ise özellikle farklı illerde restoranlar tarafından çok ilgi görüyor. Çünkü şeker fasulyesi kaynadıktan sonra ikinci güne kalsa bile yumuşamıyor, daha uzun ömürlü. Bu yüzden farklı illerdeki restoranlar şeker fasulyesine talep gösteriyor. Erzincanlı vatandaşlarımız ise kaynadıktan sonraki yumuşaklığı ve lezzetiyle dermason fasulyeye ilgi gösteriyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zahmetli bir yolculuğun ardından sofraları süslüyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ajans 29 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin